Fit Zone logo til fitness hjememside

Dette indhold er sponsoreret

https://images.pexels.com/photos/5851030/pexels-photo-5851030.jpeg

Kontorcykler er en ny trend, der er på vej ind på mange arbejdspladser. En skrivebordscykel giver dig mulighed for at få motioneret, mens du sidder og arbejder. Det betyder, at du kan få løn, mens du motionerer – og det er jo ikke dumt!

En kontor cykel er en god investering for både din egen sundhed og virksomhedens generelle medarbejdertilfredshed. En cykel til kontoret kan hjælpe med at forebygge de livsstilssygdomme, som man øger risikoen for, hvis man har et stillesiddende arbejde. Derudover kan en skrivebords cykel også være med til at øge produktiviteten på arbejdspladsen.

Du er sikkert vant til at gå i fitness og bruge deres motionscykler, men med en kontorcykel så kan du overlade fitnesscenteret til styrketræning.

Motion uden at forstyrre dit arbejde

Ved at bruge en skrivebords cykel får du motion uden at forstyrre din arbejdsdag. Det er smart at få motion samtidig med at man arbejder, for så kan man bruge al sin fritid på at slappe af uden at føle skyld over, at man ikke er fysisk aktiv. Nogle vælger en skrivebordscykel, hvor man også kan sætte sin computer fast, så man ikke risikerer at den falder på gulvet.

Dog er en kontor cykel generelt designet til at passe i højden til et almindeligt arbejdsbord, hvorfor det ikke vil være nødvendigt at fastgøre computeren. Ergonomien er vigtig uanset om man bruger en almindelig kontorstol eller ej. Derfor skal modellen, der vælges, være behagelig og samtidig støtte en korrekt siddestilling.

Sådan får du motion i hverdagen ved at bruge en kontorcykel

En kontorcykel er en fantastisk investering, hvis man har et arbejde, hvor man sidder ned det meste af dagen. En skrivebordscykel giver dig nemlig mulighed for at få motion i løbet af din arbejdsdag, og på den måde kan du undgå de negative helbredsproblemer, som der ellers er forbundet med at sidde stille i lang tid ad gangen. Hvis du ikke har tid til at besøge dit lokale fitnesscenter, så er en motionscykel til skrivebordet et oplagt valg.

Det er dog ikke alle, der ved hvordan man bruger en kontorcykel på den rigtige måde, og derfor ender mange med at bruge den forkert. Dermed vil man ikke få den fulde effekt og den ønskede mængde motion, som man egentlig havde håbet på.

Herunder kan du se en række tips til, hvordan du kan bruge din skrivebords cykel på den rigtige måde:

  • Sørg for at have den rigtige indstilling på din cykel. Du skal sikre dig, at du har sat den rigtige modstand på, så du træder igennem og dermed får nok ud af din træning.
  • Hold øje med din puls. Du skal sørge for at holde øje med din puls under træningen og sørge for at den ikke bliver for lav. Pulsen bør ligge på mellem 60-80% af maxpulsen.
  • Træn regelmæssigt. For at få det optimale ud af din kontorcykel er det vigtigt, at du træner regelmæssigt – gerne 3-5 gange om ugen. På den måde vil du hurtigere se resultaterne af din træning.

Du tjener penge, mens du cykler på arbejdet

En cykel til kontoret er beregnet til at blive brugt til at få motion på jobbet, selvom man har et kontorarbejde. De findes i mange forskellige størrelser og former, men de har alle det til fælles, at de er designet til at give dig energi i arbejdstiden, mens du forbrænder kalorier. I stedet for firmafordele som at tilbyde billig fitness, så kan de nu give en kontorcykel!

Kontorcykler har ofte et ergonomisk design, så du kan sidde godt og behageligt på den. En kontor cykel er ideel til folk, der ønsker at tjene penge samtidig med, at de dyrker motion. En cykel til kontoret giver dig nemlig mulighed for at arbejde effektivt og også passe på din sundhed.

Mange virksomheder er begyndt at se kontorcykler som en god investering, både for medarbejdernes sundhed og produktivitet. Hvis du har et arbejde, der tillader det, kan du spørge din chef om I kan have en skrivebordscykel eller to stående på jeres kontor.