Fit Zone logo til fitness hjememside

Det er vigtigt at have en afbalanceret træningsrutine. Hvorfor hvis du har adgang til mere end én cardiomaskine, bør du træne med begge. Dette skyldes, at hver cardiomaskine giver forskellige fordele og har en forskellig træningseffekt på kroppen. Løb er for eksempel godt for din underkrop og cykling er godt for din overkrop. Du finder i dit fitnesscenter en række af forskellige cardiomaskiner som er godt til din træning.

Mange mennesker tror, at det ikke er tiden værd at træne med mere end én cardiomaskine, fordi det vil tage for meget tid. Men det er slet ikke sandt! Du vil få bedre resultater, hvis du træner med mere end én maskine på grund af variationen i træningseffekter.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle cardiomaskiner er skabt lige. Løbebåndet er for eksempel bedst til at løbe lange distancer. Den elliptiske maskine er bedst til øvelser med lav effekt, og den stationære cykel er bedst til træning med høj intensitet. Så afhængig af hvad du vil fokusere på når du er nede og træne i dit fitnesscenter, skal bestemme hvilke maskiner du bruger.

Hvordan kommer du i gang?

Til at begynde med bør du lave mere end én type cardioøvelse – og ikke kun fordi det er sjovt at blande tingene. Det hjælper dig også til at få en bedre træning ved at bruge flere dele af din krop.

Hvis du laver en steady-state-træning (udholdenhedstræning) som løb eller cykling, bør du skifte det hele ud med et intervaltræningspas, hvor du veksler korte udbrud med høj intensitet med korte hvileperioder. Det giver din puls en chance for at restituere, samtidig med at det hele forbliver interessant og udfordrende. Du kan på alle maskiner i dit fitnesscenter lave en træning med høj intensitet ved at lave korte intervaller og få pulsen op.

Og hvis du dyrker styrketræning (herunder modstandstræning), kan du ved at blande lidt cardio ind i træningen forbedre udholdenheden, øge kalorieforbrændingen og opbygge muskelmasse uden at have brug for ekstra vægte eller maskiner. Faktisk viser nogle undersøgelser, at hvis du træner både styrketræning og cardiotræning sammen, kan du opnå større gevinster i muskelstyrke end hvis du kun træner det ene eller det andet alene.

Forbrænd kalorier med Cardiomaskiner

Hvis du leder efter en måde at forbrænde flere kalorier på, kan du overveje at bruge en række forskellige cardiomaskiner.

Cardiomaskiner er designet til at få din puls op og holde den oppe i et bestemt tidsrum. Der findes dog mange forskellige typer cardiotræning, som kan hjælpe dig med at nå dine mål for vægttab.

Løb på løbebånd, brug af en elliptisk maskine, romaskinen eller cykeltræning er alle gode måder at forbrænde kalorier og tabe sig på. Ved at bruge forskellige typer udstyr kan du forbedre din træning ved at øge intensiteten og kalorieforbrændingen.

Den bedste cardiotræning er en træning, der holder pulsen oppe i mindst 20 minutter uden stop. Det er vigtigt ikke kun at vælge den rigtige type træning, men også at sørge for, at du får nok motion i løbet af din dag. Hvis du f.eks. går rask på løbebåndet i 20 minutter hver morgen før arbejde og derefter tager trappen i stedet for elevatoren ved frokosttid, vil du kunne opnå bedre resultater end en person, der kun træner én gang om dagen med en traditionel træningsrutine.

Andre træningsformer du kan eksperimentere med, er træning som højintensiv intervaltræning eller lavintensiv intervaltræning. Du kan få mere inspiration omkring din træning på Fit Zone fitness hjemmesiden.

Kan styrketræning også være godt at begynde på?

De cardiomaskiner, som du finder i dit fitnesscenter, er gode til at forbrænde kalorier og forbedre din kardiovaskulære kondition, men de er ikke den eneste måde at få en god træning på.

Prøv at tilføje nogle af disse øvelser til din rutine for at forbrænde mere fedt og opbygge flere muskler:

Push-ups: Push-ups er en fremragende måde at træne brystet og triceps på. Til at starte med kan du prøve at lave 10 armbøjninger på hvert ben, før du går videre til andre øvelser. Hvis du er på udkig efter en udfordring, kan du prøve burpees i stedet for almindelige push-ups!

Pull-Ups: Pull-ups er en glimrende måde at træne dine rygmuskler på. Start med tre sæt med 5 pull-ups og øg gradvist antallet, efterhånden som du bliver stærkere. Hvis du ikke kan lave pull-ups endnu, kan du i stedet prøve at bruge modstandsbånd eller pull-up-maskiner med hjælpemidler.

Sit-ups: Sit-ups er en anden god måde at træne dine mavemuskler og lændemuskler på. Start med tre sæt af 20 sit-ups om dagen, indtil du kan lave dem uden at stoppe mellem sættene (eller indtil det bliver for udfordrende). Når dette sker, skal du øge antallet af sit-ups pr. sæt, indtil du når op på 50 samlede gentagelser pr. dag.